Musaca de post, cu granule de soia

de Ina in Mancaruri de post, 8 Mai 2011 | 18147 vizualizari

 

Alta reteta .... "expirata" =))

 

INGREDIENTE

  • 200 g soia granule 
  • o ceapa
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 6-8 cartofi
  • 6-7 linguri de mustar clasic ( din comert )
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de post, cu granule de soia:

Fierbem soia in apa cu sare, piper si doua foi de dafin, apoi o scurgem bine.

Cartofii ii curatam, ii feliem si-i prajim pe jumatate, in ulei incins.

Calim ceapa, dupa ce am tocat-o in prealabil. Adaugam pasta de tomate, o cescuta cu apa, sare si piper. Turnam bucatile de soia  peste prajeala si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas termorezistent , uns cu putin ulei, asezam un strat de felii de cartofi prajiti, apoi un strat sin amestecul de soia, iar cartofi, iar soia, pana terminam ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi. 

Facem un sos din mustar clasic si apa, pe care il distribuim in mod uniform peste musaca . Presaram cu putin pesmet si verdeata maruntita si dam la cuptor pana de rumeneste deasupra. Servim cu muratura.

 

 

TIPS-URI

1

Scurgeti cat puteti de bine granulele de soia, dupa fierbere

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de post, cu granule de soia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu ciuperci si soia (de post)